site5_edited.jpg

Al gehoord van het Schelpenvolkje? Het Schelpenvolkje woont aan de Noordzee, tussen de duinen en het strand. De mensen van het Schelpenvolkje zijn bijzonder klein en laten zich niet vaak zien. Ze slapen in schelpen en leven van alles wat de zee hen geeft. In hun onderwaterfabriek maken ze het Zout voor de zee. Maar wat als de fabriek dreigt stil te vallen? Koningin Anemone zoekt wanhopig naar een oplossing en Storm, Staf en Sterre gaan op pad. De drie dappere Schelpenkinderen belanden in een wervelend avontuur.

 

Het Schelpenvolkje is een boek, geschreven door Sarah Decadt en volgestouwd met illustraties van Heleen Loones. Je kan het verhaal niet alleen lezen, maar ook beluisteren via een cd en QR-code binnenin het boek. In de luisterversie hoor je de auteur zelf aan het woord. Én ontdek je allerlei leuke liedjes, ingezongen door Koksijds kinderkoor Beau-re-mi. Het boek kan vlot gelezen worden door kinderen vanaf 8 jaar. Ouders en grootouders kunnen het voorlezen aan kinderen vanaf 5 jaar.

 

 

 

Ben je leerkracht in een lagere school of muziekschool? Bestel dan het bijhorend digitaal lespakket met:

  • 12 compleet uitgewerkte, creatieve lessen voor leerlingen in het 3e en 4e leerjaar: 4 lessen muziek, 4 lessen beeld en 4 lessen drama.

  • leuke lestips voor oudere en jongere leerlingen

  • een kant-en-klare ppt om te projecteren in de klas

  • de partituren van elk liedje in het luisterverhaal

Het lespakket kost €25 incl. BTW. Je kan het pakket bestellen via hetschelpenvolkje@gmail.com.

De 1e druk van Het Schelpenvolkje is uitverkocht sinds oktober 2021, 2 weken al na de lancering! We overwegen een 2e druk, maar willen eerst polsen of er voldoende interesse is. Zou jij graag één of meer boeken kopen? Laat het ons dan hieronder weten, en wij houden je op de hoogte. 

 

2e DRUK?

BOEK

Ik heb interesse in het boek (met cd en QR-code):

Bedankt!

LESPAKKET